Menu
Gelderland

Tip weekendje weg: natuurlijk ontspannen op de Veluwe

De Veluwe is het hele jaar door prachtig om doorheen te lopen en weer even helemaal tot rust te komen. Een aangename afwisseling met onze drukke dagelijkse agenda’s toch? Maar de Veluwe heeft meer te bieden dan enkel bos. Wij zetten de leukste tips op een rij.

Genieten van de natuur

Als je denkt aan bos is de kans groot dat je aan de Veluwe denkt. Niet gek, want het is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Binnen de bossen vind je veel variatie waardoor je tijdens een wandeling door afwisselende soorten flora en uitzichten verrast wordt. Bos, zandverstuivingen, beekjes, heide, statige landgoederen. Je vindt het allemaal op de Veluwe. En misschien sta je zelfs wel oog in oog met edelherten, reeën, vossen, dassen of wilde zwijnen.

Tip: ’s ochtends vroeg en bij de invallende schemering is de kans op wild spotten het grootste.

Cultuur opsnuiven in het groen

Even iets anders dan natuur? Dan is er ook qua cultuur volop mogelijk tijdens een weekendje weg op de Veluwe. Zo vind je op De Hoge Veluwe onder andere het bekende Kröller-Müller Museum. Dit museum bezit met bijna 90 schilderen en 180 tekeningen de op een na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Maar ook schilderijen van grootheden zoals Claude Monet, Pablo Picasso en Piet Mondriaan ontbreken niet.

Andere leuke trips zijn Nationaal Museum Paleis Het Loo, de Hanzesteden in de buurt en de verschillende kastelen in dit gebied, waaronder Kasteel ter Horst in Loenen.

Ontdek de historie van Radio Kootwijk

Een markante verschijning tussen de bomen is het gebouw van Radio Kootwijk. Dit monumentale zendstation in art-deco stijl is op zijn zachtst gezegd imposant en herbergt een interessante geschiedenis die terug gaat naar het koloniale tijdperk. Benieuwd naar het verhaal? Zet dan de bossen van Kootwijkerzand zeker op je lijstje.

Ontspannen tijdens een weekendje weg

Naast bossen, cultuur en historie herbergt de Veluwe ook volop mogelijkheden om te overnachten. Van basic kampeerplek tot comfortabele chalet of bungalow, alles is mogelijk. Zo is er zowel voor de budget avonturier als de comfortabele reiziger altijd wel een leuke plek te vinden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan hier accommodaties op de Veluwe en ga voor een heerlijk ontspannen weekendje weg.