Menu
Arnhem / Dagje Uit / Gelderland / Herfst

10 jaar Sprookjesfestival in Arnhem

Sprookjesfestival 10 jaar! Opening zaterdag 14 oktober om 13:00 uur Stadhuishal Arnhem. In 2017 bestaat het Sprookjesfestival al 10 jaar! En we vieren feest! Het wordt een hele grote feestelijke happening met dansers, acteurs, sprookjesfiguren en natuurlijk prinses Arnerijntje. Ze heeft een belangrijke mededeling! Zet je mooiste feestmuts op en kom het feest met ons vieren!

Het is een beestenbende in Arnhem. Van 14 t/m 22 oktober 2017 komen uit alle hoeken en gaten in de stad sprookjesfiguren om het Sprookjesfestival te vieren. Voor groot, maar vooral voor klein, is er van alles te beleven in de grootste sprookjesstad van Nederland, waar een heuse sprookjesprinses, prinses Arnerijntje, 9 dagen lang de baas is.

9 dagen lang staat Arnhem in het teken van sprookjes. Met haar sierlijke parken, vorstelijke kastelen, klaterende beekjes, glooiende heuvels en sfeervolle plekjes is Arnhem de gedroomde locatie voor het Sprookjesfestival. Er zijn honderden activiteiten op ruim 35 locaties.

Sprookjes komen binnen het festival terug in de breedste zin van het woord. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen vinden hun weg binnen het enorme aanbod aan activiteiten. Mooie prinsessen, hardwerkende kabouters, lieve wolven, rondspringende kikkers en grappige lakeien duiken op in de sprookjesvertolkingen van gevestigde en opkomende kunstenaars. Dans, (vertel)theater, musical, muziek, film, workshops: verschillende culturele disciplines passeren de revue in het theater, op school, op straat en in de wijken.

Meer weten over het Sprookjesfestival in Arnhem?