Menu
Dagje Uit / Gelderland / Kastelen

22 en 23 oktober: Riddertoernooi op Slot Loevestein

Middeleeuws weekend vol activiteiten
Zaterdag 22 en zondag 23 oktober 2016 van 11.00-17.00 uur

“Hoort, hoort, hoort…
Edelen, burgers en buitenlui,
Slot Loevestein bestaat 654 jaar en daarom roept ridder Siwaert van Hesselt een riddertoernooi
uit op Slot Loevestein. Ridder Siwaert van Hesselt nodigt allen uit te komen kijken op
22 & 22 oktober en de ridders aan te moedigen…
Zegt ‘t voort, zegt ’t voort…”

Riddertoernooi vol activiteiten
Verschillende ridders gaan de strijd met elkaar aan en proberen in een spectaculair steekspel hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop de hand van de jonkvrouw te winnen. Kies je
favoriete ridder en moedig hem zo hard mogelijk aan! Kijk mee naar de voorbereidingen, demonstraties of doe zelf mee in een workshop. Het middeleeuwse riddertoernooi op Slot Loevestein is een weekend vol activiteiten voor jong en oud!

De wapenpas bij Slot Loevestein
Bij Slot Loevestein is enige dagen geleden Siwaert van Hesselt gearriveerd. Op het terrein van het Slot heeft hij zijn knechten en bedienden een paviljoen laten neerzetten en voor het paviljoen staat een wapenboom waaraan hij vijf schilden heeft laten hangen van de ridders die deel zullen nemen aan het toernooi. Achter het paviljoen, langs de gracht van het Slot, zijn de knechten en bedienden in de weer om een mooi toernooiveld aan te leggen. Ridder Siwaert van Hesselt heeft namelijk een wapenpas georganiseerd. Een wapenpas is een speciaal toernooi waarbij één ridder vele andere ridders en hoge heren uitnodigt om zich in de nobele en vriendschappelijke strijd met elkaar te meten. Uit Belgisch Vlaanderen is reeds Jan van Moerhoven, onderweg met zijn knechten, zijn vergulde harnas en met vele lansen, die hij op zijn onbekende tegenstander hoopt te breken. Uit Frankrijk is onderweg Ridder Bernard de Coirasse en met hem is ook meegereist Ridder Mahaut D’Hirson. Uit Nederland zijn onderweg Catherine de Craon met haar gezelschap en Marcus van Delft de zwarte ziel uit Kampen. Zij zullen verschijnen voor de wapenboom waar ze de schilden van hun tegenstanders zullen aanraken tegen wie ze willen strijden.

Programma Toernooiveld
11:00 Opening
11:30 Demo Boogschieten
12:00 Skills at Arms (wapen vaardigheidsproeven)
13:00 Zwaardvechtles / Kiddy Battle 4-10 jaar
14:00 Wapendemo te paard
14:30 Zwaardvechtles / Kiddy Battle 4-10 jaar
15:00 Demo Boogschieten
16:00 Steekspel / Riddertoernooi
17:00 Sluiting

Wilt u meer weten over het Riddertoernooi op Slot Loevestein?