Menu
Gelderland / Oost Nederland

Doesburg – Een historische Hanzestad

Ontdek Doesburg

Wanneer u door de binnenstad van deze Hanzestad loopt, lijkt het net alsof u terug gaat in de tijd. In het historische Doesburg zijn er veel middeleeuwse aspecten bewaard gebleven. Dit ziet u vooral terug aan het stratenpatroon en de gekleurde huizen. U kijkt u uw ogen hier uit want Doesburg heeft meer dan 150 bezienswaardigheden en ook vele musea. Kortom, er is hier dus genoeg te beleven en te zien!

Een super leuke manier om Doesburg te ontdekken is tijdens een fietsvakantie door 4 Hanzesteden!

Stop tijdens uw fietstocht of wandeling eens bij een gezellig lokaal restaurantje of café. De hanzestad Doesburg kent zoveel mogelijkheden voor lekker eten. Duik bijvoorbeeld de Hollandse keuken in of ga voor de Franse of Italiaanse keuken. Wilt u het nog exotischer? Ook de Aziatische keuken is hier een mogelijkheid.

Het is ook zeer een leuk stad om eens te gaan winkelen. Hoewel Doesburg niet heel groot is, heeft het wel diverse leuke winkeltjes om te bezoeken. De winkels hebben een gevarieerd aanbod en het contact tussen de winkeliers en de klanten staan hierbij centraal. Naast de kleine en unieke winkels, zijn er uiteraard ook winkels te vinden die tot verschillende ketens behoren. Veel variatie dus!

Heeft u Doesburg nog nooit bezocht? Waar wacht u dan op? Ik geef u graag alvast een inkijkje in wat u kan verwachten van deze mooie en veelzijdige hanzestad!

Redactie

Woon, werk en geniet dagelijks in Gelderland