Menu
Actief uit / Fietsen / Gelderland / Oost Nederland / Veluwe

Fiets4Daagse in Gelderland

Van 13 t/m 16 augustus kunnen fietsliefhebbers weer genieten tijden de 18e editie van de Rhedense Fiets4daagse. Het unieke aan deze Fiets4daagse is dat u vanuit Dieren, gemeente Rheden in Gelderland, iedere fietsdag kunt genieten van een ander landschap. In 4 dagen tijd fietst u door de Hooilanden, de Liemers, Montferland, over de Veluwe en door de Achterhoek.

Net als voorgaande jaren zijn er elke dag nieuwe uitgepijlde routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de Veluwe.

Vanuit Dieren heeft u de keuze tussen 15, 30, 50, 80 en 100 kilometertochten. De keuze is vrij: u hoeft dus vooraf niet aan te geven welke afstand u gaat fietsen. Zelfs onderweg kunt u nog beslissen toch voor een kortere of langere route te kiezen. De fietsdag is geheel aan u!

Haasten en stressen is overbodig.
U kunt starten tussen 09.00 en 11.00 uur. Het start- en finishbureau, Grand Café Theothorne te Dieren blijft voor uw laatste stempel zelfs toegankelijk tot 17.30 uur. Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. Onze stempelposten zijn dan ook gesitueerd bij horecabedrijven, waar u heerlijk kunt genieten van een kopje koffie, een drankje en een kleine hap. De routesplitsingen worden duidelijk aangegeven. De tochten zijn duidelijk uitgepijld, daarnaast ontvangt u, als deelnemer, een routebeschrijving.

Op woensdag is de start van de Fiets4Daagse en kunt u genieten van de prachtige omgeving. Aansluitend is er live muziek op het terras van Grand Café Theothorne.

Op donderdag bent u na afloop van de fietstocht van harte welkom op het terras! Ook is er een filmavond aan de IJssel vanaf 21:00 uur. De Veerstoep wordt dan omgetoverd in een echte Openlucht Bioscoop.

Op vrijdag is er na afloop van de fietstocht vanaf 17:00 uur een warm en koud buffet voor de deelnemers en vrijwilligers van de Rhedense Fiets4Daagse. U dient zich wel op te geven bij de informatiebalie tijdens de fietsweek. Op het gezellige terras kunt u genieten van live muziek. Ook zijn er weer de Zomerfeesten. Vanaf 20:00 uur zullen er diverse bands optreden aan de IJssel.

Op de laatste dag, de zaterdag, is er de ´Pietje Pelle´ kindertocht: circa 15 kilometer. De kinderen nodigen de ouders uit om mee te gaan fietsen, waarbij de kinderen gratis meefietsen en de ouders/begeleiders een dagkaart kopen.
Op de route zijn onderweg veel activiteiten voor kinderen: bezoek aan een boerderij, bezoek aan een kasteel, finish aan de IJssel. Bij elke activiteit verdien je een stempel voor op de toegangskaart. Als je de toegangskaart vol hebt kun je aan de veerstoep meedoen aan een activiteit. In samenwerking met de Zomerfeesten aan de IJssel zul je verrast worden met leuke activiteiten. U wordt onthaalt door een fanfare! Ondertussen kunt u ook genieten van 5 bands van de zomerfeesten.

Even genieten op de Veluwe

Stap even van de fiets en geniet op de Veluwe

Wilt u meer informatie of inschrijven voor de Fiets4Daagse? Klik dan hier en kom lekker fietsen door de mooie landschappen van Gelderland.

Wilt u op een ander moment komen genieten van de Veluwe, Montferland of andere mooie plekken in Gelderland zien?
Neem dan eens een kijkje in ons schitterende veelzijdige aanbod van leuke arrangementen en klik hier!