Menu
Gelderland / Veluwe / Weekendje weg

Leuke Aanbieding: Liberation weekend op de Veluwe

Via een zorgvuldig uitgestippelde route met zogeheten luisterplekken beleeft u op unieke wijze wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in en rond de Veluwe.

Historisch arrangement op de Veluwe
In het kader van de herdenking van zeventig jaar bevrijding heeft Landgoed Avegoor samen met het Airborne Museum in Oosterbeek een arrangement samengesteld dat geheel in het teken staat van de Liberation Route Europe. Via een zorgvuldig uitgestippelde route met zogeheten luisterplekken beleeft u op unieke wijze wat zich in 1944 en 1945 afspeelde in en rond de Veluwe.

Prachtige landgoed aan de rand van de Veluwse bossen
Het landgoed kent een bijzonder rijke geschiedenis. Het landgoed zelf dateert uit 1356 en behoorde van 1648 tot 1800 aan de familie Van Oranje. Het huidige ‘Koninklijke’ landhuis werd gebouwd in 1847. Vandaag de dag wordt dit landhuis gebruikt voor de ontvangst van onze gasten. En wat voor een ontvangst. Laat u verrassen door de serene en authentieke atmosfeer van lang vervlogen tijden. Ontdek zelf hoe het heden en verleden naadloos in elkaar overvloeien.

Het rijk van eeuwenoude beuken en eiken voorziene landgoed van negen hectare ligt aan de rand van de Veluwe, maar ook het bruisende stadshart van Arnhem is voor de hotelgasten prima bereikbaar.

In deze inspirerende omgeving, waar ongedwongen gastvrijheid tot ware kunst is verheven, komt iedereen tot rust. Gasten doen zich in de restaurants of op het terras tegoed aan de lekkerste gerechten, maken een wandeling over het prachtige landgoed of nemen een verkwikkende duik in het zwembad. Bovendien hebben ze er ook een sauna en tennisbaan tot hun beschikking.

Wilt u meer weten over het Liberation Weekend op de Veluwe?