Menu
Dagje Uit / Gelderland

Schaapscheerdersfeest Loenen op zaterdag 2 juni

Op zaterdag 2 juni 2018 wordt op het terrein van café Den Eikenboom te Loenen Veluwe het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest gehouden. Op die dag zullen de schapen van de Loenermark op ambachtelijke wijze (met de schaar!) van hun wollen jasje worden ontdaan.

De Start
De schapen worden onder begeleiding van de Boerenkapel De Plaggestekers om ongeveer 08.30 uur vanaf het wildrooster van de Loenermark naar het feestterrein begeleid.

Wat is er allemaal te doen?
Op het terrein staan vele kramen waar hobbyisten hun waren verkopen. Zo zijn er onder andere o.a. gerecyclede kaarsen en keramieke schalen en kopjes te koop. Ook kan je zelf kralen maken en worden er pannenkoeken en oliebollen gebakken. en worden er pannenkoeken en oliebollen gebakken. Verder zijn er diverse oude ambachten te zien, waaronder haren en manden vlechten, stoelenmatten, kantklossen, bezembinden, papier scheppen en spreien quilten. Ook zijn er spinsters aanwezig die iedereen kunnen vertellen wat er met wol allemaal gemaakt kan worden. De bezoekers kunnen de vachten van de schapen ter plaatse kopen! Aan de kinderen is ook gedacht: zij kunnen zich laten schminken.

Aan het eind van de dag om 16.00 uur zal ter plaatse de trekking van de loterij plaatsvinden.

Klik hier voor meer informatie over het Schaapscheerdersfeest in Loenen.