Menu
Dagje Uit / Gelderland

Wijnfestival – Chateau voor Buren

Op zondag 28 augustus 2016 maakt u, tijdens Chateau voor Buren, kennis met heerlijke wijnen uit de beste wijnstreken van Europa en zelfs van ver daarbuiten.

In de pittoreske binnenstad van oranjestad Buren treft u een uitgebreid aanbod van stands aan met verschillende nationale en internationale kwaliteitswijnen, gecombineerd met bijpassende culinaire lekkernijen.

Ontdek bijvoorbeeld de hoge kwaliteit van de Nederlandse wijnen, laat u verrassen door de wijnen uit de Balkan, of de Champagnes van kleine onafhankelijke wijnboeren uit Frankrijk.

Eigen wijnglas met festivalprogramma
Bij de ingangen van Chateau voor Buren koopt u voor € 10,00 een speciaal voor dit evenement ontworpen wijnglas. Met dit prachtige glas kunt u bij de verschillende stands wijn proeven. Bij het glas ontvangt u een festivalprogramma en een draagtas voor uw wijnaankopen.

Prijsuitreiking wijnkeuring van de Lage Landen
Vanaf 13:00 vindt in de St. Lambertuskerk de prijsuitreiking plaats van de wijnkeuring van de Lage Landen. Ook als bezoeker van Chateau voor Buren kunt u hierbij aanwezig zijn. Meld u tussen 13.00 en 13.15 bij de ingang van de kerk.

VINOdesk wijnvraagbaak
In het centrum van de binnenstad vindt u de VINOdesk. Deze desk wordt bemand door verschillende vinologen die u helpen bij het vaststellen van uw smaak, en u op vakkundige wijze leren wijn te proeven en het maken van uw eigen proefnotities.

Proeverij op het water
Ook dit jaar biedt Chateau voor Buren weer de mogelijkheid van een proeverij op het water. In klein gezelschap neemt u deel aan een wijnpresentatie op onze rivier de Korne. U kunt tijdens het evenement inschrijven bij de VINOdesk.

Ontspannen en genieten op het wijnplein
Het plein achter de St. Lambertuskerk is voor ons festival omgebouwd tot een waar wijnplein waar u in Franse sferen onder het genot van een glas wijn en heerlijke hapjes, kunt genieten van diverse muzikale optredens.

“Joi de vivre” – genieten, zoals men dat in Frankrijk kent, maar dan gewoon hier op Nederlandse bodem. Dat is de beleving van Chateau voor Buren.

Proost! – Het Chateau voor Buren Team

Wilt u meer weten over het Wijnfestival van de Betuwe?