Menu
Dagje Uit / Gelderland

10, 11 & 12 juli: Havendagen in Coevorden

Beleef een Coevorden vol verrassingen !
Ontdek Coevorden tijdens de Historische havendagen! Een evenement waarbij heel Coevorden op zijn kop staat. Een evenement voor het hele gezin. Er is voor elke leeftijdsgroep wat te beleven.

Want we hebben de hele binnenstad van Coevorden ingericht om iedereen een leuke tijd te bezorgen. Zowel voor de kleintjes als voor opa en oma en iedereen die daar tussenin zit. 3 Dagen lang zullen de historische schepen, attracties, entertainers, de demonstratie team, al hun materieel en onze havenvereniging vrijwilligers voor u klaar staan. Het is een tweejaarlijks evenement waar in 2013 meer dan 50.000 bezoekers op af kwamen. Ook dit jaar hebben we weer alles uit de kast gehaald om het tot een succes te maken. We willen dat u zich thuis voelt. Praat met de schippers en de vrijwilligers. Kom gezellig op de koffie in de centrale tent bij de haven.

Vertel ons hoe u de historische havendagen in Coevorden beleeft!
havendagen team 2015 3Want u kunt wat meemaken: Meer dan 70 historische schepen, gigantische springkussens, middeleeuws leven achter het kasteel en op een echt kasteelschip! De brandweer, de roadshow van de Koninklijke Marine en de Koninklijke Marechaussee. Nautische markt, ambachten, de bekende piekies markt, kermis, roofvogels show, optredens, shantykoren, kindervoorstellingen, lekker drinken en eten, streekproducten, het is bijna niet op te noemen wat we allemaal in het centrum van Coevorden neer zullen zetten!

Op dit moment hebben zich al meer historische schepen aangemeld dan de laatste 2 havendagen samen! Download hier een uitgebreide opsomming van alles wat er te zien is. Aan de rechterkant van deze pagina is het volledige programma te zien. Dit jaar zal Coevorden zich weer voorbereiden meer dan 50.000 bezoekers te ontvangen tijdens de Historische havendagen van 10 – 11 en 12 juli.

Bent u nog nooit naar de Historische havendagen geweest? Kijk dan de samenvatting video van 2013 hieronder en ik kan u verzekeren dat dit jaar het centrum van Coevorden een nog groter spektakel wordt!facebook2

Tips!

  • Beleef de middeleuwen achter het kasteel!
  • Doe zaterdagavond mee aan de moonlight tour! Een lichten schouwspel van alle boten.
  • Beklim de muur bij de Koninklijke marine!
  • Proef eens een broodje vers gerookte zalm, bij de zalmroker in de haven!
  • Scoor een koopje op de piekies markt!
  • Maak een rondvaart met een echte reddingssloep!
  • Beleef de kindervoorstellingen samen met uw kids!
  • Ga lekker op het terras zitten bij de haven!

Wilt u meer weten over de Historische Havendagen in Coevorden?