Menu
Dagje Uit / Gelderland

10 jaar Festival de Oversteek

10 jaar Festival de Oversteek

Festival De Oversteek viert in 2018 een bijzonder jubileum. Voor de tiende keer (!) is er muziek, theater, dans, literatuur en beeldende kunst op sfeervolle en groene locaties aan de Waal in Nijmegen-Noord. Zondagmiddag 2 september is editie West op zo’n vijftien locaties westelijk van de Waalbrug. Een week later, op zondagmiddag 9 september is editie Oost op opnieuw een vijftiental locaties oostelijk van de Waalbrug.

Alle nieuws en ontwikkelingen volg je op Facebook: zowel van editie West als editie Oost. Meld je ook aan voor de nieuwsbrief voor speciale aanbiedingen en events.

Programma 2018

Festival De Oversteek 2018 presenteert enkele hoogtepunten uit het rijke festivalverleden, waaronder Alex Roeka, die al twee decennia overtuigt met zijn beeldende, poëtische teksten en krachtig spel. Ook terug van weggeweest is LAVALU: singer-songwriter en actrice Marielle Woltring, die klassieke en popmuziek vermengt tot hedendaagse kamermuziek. Rocco Ostermann, voorman van illustere Arnhemse band Donnerwetter, draagt voor uit eigen werk en speelt bijpassende liedjes. Ook Tjitske Jansen, Nyk de Vries en Jelko Arts dragen voor uit eigen werk. Loes Wijnhoven (Clean Pete) & Lea Kliphuis brengen met hun gouden stemmen inclusief fraaie rafelrand evergreens uit country en roots opnieuw tot leven. Festival De Oversteek 2018 presenteert vele aanstormende muziektalenten, waaronder Amsterdamse indiepopsensatie The Visual en ARIAH LESTER, die onlangs nog werd bekroond met een Operadagen Award. Ook bijzonder is The Irrational Library: een onwaarschijnlijke combinatie van Captain Beefheart-achtige poppathos en aan de rauwe taal van Charles Bukowski ontleende zinsuitspattingen. Henk Koorn (Hallo Venray) en Elke van Zevenbergen vergroten als The Grey Pants ogenschijnlijke onbenulligheden van het dagelijks leven uit tot mooie luisterliedjes. Er is ook muziek van eigenzinnige slagwerkband Fusus, internationaal singer-songwritercollectief Folk Road Show, overstuurde popexplosie Willie Darktrouwsers & De Splinters, en nog veel meer artiesten.

Locaties

Deelnemende locaties zijn Waalstrandjes, boomgaarden, ooibosjes, landgoederen, buitenplaatsen, boerenschuren, forten en dijkhuisjes. Alle optredens en voorstellingen zijn kleinschalig en intiem.