Menu
Dagje Uit / Gelderland

Landgoedfair 2014: lekker landelijk op Heerlijkheid Mariënwaerdt

Twintig jaar Landgoedfair, reden voor een feest! Het thema dit jaar is daarom ‘Hoera!’. We vieren het jubileum graag met de gasten van het landgoed en in het bijzonder de bezoekers van de Landgoedfair. De 20ste Landgoedfair vindt plaats van 20 t/m 24 augustus.

Op de Landgoedfair kunnen bezoekers vijf dagen lang proeven van het buitenleven op landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. U kunt winkelen bij de ruim 180 standhouders, proeven van landgoedspecialiteiten op een van onze terrassen, meedoen aan leuke activiteiten en kijken naar bijzondere demonstraties in de Grote Parade.

U hoeft zich geen minuut te vervelen. In de Grote Parade zijn doorlopend demonstraties te bekijken, variërend van jachthondendemonstraties tot schapendrijven, en van Shetlandraces tot shows van aangespannen paarden. Dagelijks om 15.00 uur kunt u de kleding en accessoires van standhouders bewonderen tijdens de modeshow. De catwalk vindt u aan De Grote Parade, ter hoogte van de hooibergen. Het tijdsschema van de demonstraties publiceren we enkele weken voorafgaand aan de fair.

Bijzonder diner tijdens de Landgoedfair
Op donderdagavond 21 augustus kunt u in de buitenlucht op het landgoed aan lange tafels genieten van een viergangendiner, bereid door vier topkoks van de Slow Food Chefs Alliantie. Zij koken met lekkere, duurzame, regionale producten, bij voorkeur met producten uit de Ark van de Smaak. Dit zijn waardevolle, unieke producten en rassen, waaronder ook onze Lakenvelders. U betaalt voor dit unieke diner slechts € 65,- inclusief viergangendiner, wijn, koffie en toegang tot de Landgoedfair. U kunt hier reserveren. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Kidsplein
Dit jaar is er op de Landgoedfair een kidsplein: 1000 m² fun voor kids! Met o.a. een stormbaan, klimtoren, kidspaintball en (elektronisch) kruisboogschieten. Bij Staatsbosbeheer kun je broodjes bakken, op de foto als een echte boswachter en uilskuikens knutselen.

Fleurige workshop
Dit jaar is er op de Landgoedfair een fleurige workshop van Sabine van Present Garden. Bij deze workshop bekleedt u een rieten mand met stoer drijfhout en vult u hem met voorjaarsbloeiende bloembollen zoals; krokussen, scilla’s en blauwe druifjes. U maakt de mand af met zomerbloeiende plantjes zodat u meteen al kleur in de tuin heeft. De manden zijn geschikt om als hanging basket of als tafelstuk te gebruiken. De duur van de workshop is circa 60 minuten. De kosten v zijn € 19,50 inclusief alle materialen.

Dairy Fair
Net buiten het fairterrein is op zaterdag 23 augustus van 10.00 tot 15.00 uur de Dairy Fair Mariënwaerdt. Hier showen Betuwse boeren hun mooiste melkvee. De mooiste koe wordt uitgeroepen tot ‘Barones 2014′ en mag een ereronde maken in De Grote Parade. Dit melkvee-evenement is vrij toegankelijk.

Kampioenschap Blue du Maine
Op zaterdag 23 augustus strijden de mooiste Blue du Maine-schapen om de kampioenstitel. Natuurlijk showen de trotse eigenaren hun bijzondere dieren ook even in De Grote Parade!

Wilt u meer weten over de Landgoedfair 2014?