Menu
Arnhem / Dagje Uit / Nieuws

5 tips voor een dagje uit in Arnhem

1. Burgers Zoo

Breng een bezoekje aan dierentuin Burgers Zoo. Deze dierentuin heeft verschillende ecodisplays. Grootschalige natuuromgevingen zoals: de bush, ocean, mangrove, desert, rimba en safari zijn hier nagebouwd. Voor een super leuk dagje weg ga je naar Burgers Zoo!

2. Panoramalift en glazen balkon Eusebius kerk

Met de glazen panoramalift kom je op het hoogste punt van Arnhem. Je bent dan op een hoogte van 73 meter. Door de glazen balkons op een hoogte van 6o meter heb je een ontzettend mooi uitzicht over Arnhem, Nijmegen, de Betuwe, de Veluwezoom, de Rijn en de Achterhoek. Als je op de glazen balkons staat en naar onder kijkt, kijk je door het glas heen naar de mensen onder je. Durf je dit aan?

3. Nederlands Openluchtmuseum

In dit museum komt het verleden tot leven. Hier vind je historische gebouwen, boerderijen, arbeiderswoningen, een oud ziekenhuis en een oude snoepwinkel. Je kan in alle gebouwen een kijkje nemen. Het is ook een leuk museum voor kinderen, want ze mogen meehelpen met broodjes bakken en fietsen op oude fietsen van vroeger.

4. Park Sonsbeek

Dit is een groot park midden in de stad. Als je hier wandelt merk je dat er veel hoogteverschillen zijn.  Het is een mooie plek om te wandelen, je loopt van een bos naar de open lucht en je komt langs stukken water. Ook zijn er herten te zien achter een hek. Je komt helemaal tot rust als je hier een wandeling hebt gemaakt.

5. Nederlands Watermuseum

Verborgen onder het bos van Sonsbeek vind je dit spetterende museum. Een interactief museum waar je van alles leert over water. Van dijkbeheer tot drinkwater en over het watergebruik in Nederland.