Menu
Dagje Uit / Nijmegen

5 tips voor een dagje uit in Nijmegen

1. Uitwaaien langs de Waalkade.

Dit is een unieke plek in Nijmegen. Vooral bij de zonopkomst en zonsondergang is het heel mooi om hier te zijn. Je kunt hier lekker ontspannen, want je bent even weg uit alle drukte. Krijg je dorst tijdens het wandelen? Geen probleem, want ook hier zijn er terrasjes te vinden. Met het uitzicht op het water  kun je genieten van een lekker drankje.

2. Huur een fiets

Ben je geen wandelliefhebber? Wees niet getreurd, want Nijmegen is ook leuk te ontdekken op de fiets. Bij de VVV zijn verschillende fietsroutes beschikbaar. Trap die pedalen maar in en ONTDEK Nijmegen!

3. Bezoek het muZIEum

In dit museum maak je mee hoe het is om een citytrip te maken in het donker. Je beleeft het door te horen, ruiken en voelen. Je gaat natuurlijk niet alleen op pad, je word namelijk begeleid door een blinde gids. Klik hier om een ticket te kopen voor dit museum.

4. De grote markt

Dit is een groot plein in het midden van het centrum. De ideale plek om bij te kletsen met vrienden, want hier vind je namelijk heel veel terrasjes. Voor de cultuurliefhebbers staan hier ook een aantal historische panden. Op maandag en op zaterdag vind hier een markt plaats.

5. Het gezicht van Nijmegen

Dit is een toeristische attractie in Nijmegen. Op het stadseiland Veur-Lent staat een enorm beeld van een Romeins masker. Door de ogen van het masker kan je met een Romeinse blik op Nijmegen kijken.

Op Rijk van Nijmegen vind je nog veel meer leuke dingen om te doen. Neem gerust een kijkje!