Menu
Dagje Uit / Gelderland

Festival Circolo – Feels like circus

Festival Circolo feels like circus en biedt gevarieerd (inter)nationaal hoogwaardig circus
circus geïnspireerd op Jheronimus Bosch, tentpremière van ISH en meer.

In de herfstvakantie – van 21 oktober tot en met 30 oktober 2016 – ontvouwt zich voor de zesde keer een (inter)nationaal circusfestival op Landgoed Velder in Liempde. Het is het decor van Festival Circolo; het grootste festival in Nederland boordevol voorstellingen waarbij circus zich vermengt met moderne dans, muziek, theater en vormgeving tot totaaltheater. Modern circus voor zowel jong, kinderen vanaf 3 jaar oud, tot en met 88 jaar oud die zich willen laten verrassen en verbazen.

Met maar liefst acht tenten, meer dan 60 voorstellingen te zien in tien dagen, een kids playground, heerlijk eten en drinken is Festival Circolo het ideale en complete dagje uit in de herfstvakantie.

Gevarieerd programma
Speciaal voor deze Circolo-editie in het Jheronimus Bosch jaar maakt het Franse Cie Les Colporteurs een voorstelling geïnspireerd door het leven en werk van deze beroemde middeleeuwse schilder uit ’s-Hertogenbosch. Sous la toile de Jheronimus gaat op vrijdag 21 oktober, op de eerste festivaldag, in wereldpremière. Deze voorstelling is alleen op Festival Circolo in Nederland te zien en reist daarna door Europa en andere werelddelen.

Op zondag 23 oktober gaat de voorstelling Elements of Freestyle van het Amsterdamse ISH in tentpremière. Een wervelende urban sports voorstelling met skates, BMX-fietsen, breakdance en andere vormen van acrobatiek.

Voor het eerst in Nederland te zien, is de internationale hit-voorstelling Il n’est pas encore minuit… waarin maar liefst 22 hand-op-hand acrobaten van Compagnie XY op elkaar klimmen, door de lucht vliegen of dynamisch met elkaar dansen.

Het gezelschap Fragan Gehlker, Alexis Auffray & Maroussia Diaz Verbèke komt voor de eerste keer naar Nederland. In hun voorstelling Le Vide is de spanning te snijden bij de klimpartijen van Fragan Gehlker in meterslange touwen.

Danny Ronaldo neemt je in Fidelis Fortibus mee in een melancholische maar humoristische terugblik op een bijna uitgestorven circusfamilie.

Naast bovengenoemde voorstellingen, bestaat het hoofdprogramma verder nog uit voorstellingen van Cirque Pardi!, Circo Ripopolo, Panama Pictures, TENT circustheater producties, ACaPA* en diverse Nederlandse en Vlaamse jeugdcircussen. Studenten van de circusopleidingen toveren het bos van Landgoed Velder om tot hun eigen Piste voor de voorstelling Circuswoud. In twee kleine circustenten presenteren alumni, studenten van circusopleidingen en talenten van jeugdcircussen kun vaardigheden in korte voorstellingen.

* Fontys Academy for Circus and Performance Art

Sfeervol terrein met kleine voorstellingen en circusspel
Omzoomd door circustenten van groot tot klein met daartussen sfeervolle kampvuren en beschutte plekken dompel je je helemaal onder in de circussfeer. Er is een gevarieerd aanbod van korte voorstellingen van nieuw circustalent, een area om te spelen met circusattributen en om te klimmen of schommelen tussen de bomen van het landgoed.

Eten en drinken
Het is goed toeven op Festival Circolo. Er is een restaurant waarin je à la carte kunt dineren. Het restaurant bevindt zich in een transparante tent en biedt uitzicht op de acht circustenten, de kampvuren en de sfeer op het terrein. Op het buitenterrein stel je jouw eigen hapjes en drankjes samen dat door diverse foodtrucks wordt aangeboden.

Tickets
Het volledige programma van Festival Circolo staat online. Volwassen- en kindertickets (t/m 12 jaar) kosten tussen € 7,50 en € 27,50 en kunnen gekocht worden via www.festivalcircolo.nl/tickets. Er is tevens een arrangement beschikbaar om voorstellingen met eten en drinken te combineren. Indien men meerdere voorstellingen wilt bezoeken, zijn er ook passe-partouts (voor een dag of een week) te koop.

Vertrouwde steun
Festival Circolo wordt opnieuw ruimhartig gesteund door de Provincie Noord-Brabant en de gemeente Boxtel, Fonds Podiumkunsten, het VSB-fonds, Fonds 21, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Dioraphte.