Menu
Dagje Uit / Gelderland

Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn 2018

Op 22, 23 en 24 juni vindt de 14e editie van het Grolsch Drakenbootfestival in Apeldoorn plaats, in het Zwitsalpark. Een mooi, groen en groot park, waar alle ruimte is voor dit gezellige zomerse festival voor het hele gezin. 

Drakenbootraces
Zaterdag en zondag staan de drakenbootraces centraal, het festival is dan gratis toegankelijk. Op het Apeldoorns kanaal strijden ruim 50 bedrijven in de “123 Machineverhuur Bedrijvenrace” om de podiumplaatsen. Op zondag varen buurten en verenigingen tegen elkaar. Een geweldig spektakel dat ook vanaf de kant leuk is om te beleven! Om 11.00 uur wordt het eerste startschot gegeven, de beste teams varen rond 19.00 uur de finales.

Drakenland
Voor kinderen is er het sprookjesachtige Drakenland, waar elk half uur leuke theatervoorstellingen en dansshows starten: “Draak en grote Drakenkasteel”, “Hoe word ik een prins” en “Dansen en Zingen met Elsa uit Frozen”. Kinderen kunnen er marshmellows roosteren, op de foto met een echt paard, springen op de springkussens en ze ontmoeten draken, prinsessen en ridders!

Foodtrucks
Naast de vele foodtrucks is er ook straattheater en een gezellige braderie. Ook het festivalstrand, de lounge-zitjes en palmbomen, zorgen ervoor dat de vertrouwde Drakenbootsfeer mee gaat naar het Zwitsalpark.

Klik hier voor meer informatie over het Grolsch Drakenboot Festival!