Menu
Avondje uit / Dagje Uit / Dierentuinen / Gelderland

Kom naar de Pasar Malam in Burgers Zoo

Buiten is het in deze tijd van het jaar vaak guur en koud weer, maar binnen in ons overdekte tropische regenwoud is het altijd behaaglijk warm! Van zaterdag 23 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018 kunnen bezoekers daar tijdelijk ook heerlijke geuren en tropische klanken aan toevoegen. Net als voorgaande jaren organiseren we dan weer de zeer populaire Pasar Malam in de Bush! Op deze Indische nachtmarkt kunnen gasten genieten van authentieke Indische gerechten in het Bush Restaurant, van tientallen stands met veelal tropische producten en van zang en dans op twee podia. Het park blijft extra lang open tot 20.00 uur en van 15.00 uur geldt een speciaal tarief van slechts € 10 per persoon. Abonnementhouders krijgen gratis toegang.

Let op: op de speciale feestdagen en –avonden van 24, 25, 26 en 31 december en op 1 januari sluit het park om 17.00 uur, is er geen zang en dans en zijn er geen extra activiteiten van dierentuingidsen. Ook zijn die dagen niet alle stands open.

Zang en dans op twee podia
Midden op het Bush-terras hebben we op een centrale plek een groot podium opgebouwd waar onafgebroken artiesten optreden uit de Indische archipel. Maar ook binnen in het Bush Restaurant is een podium waar kleurrijke optredens plaatsvinden. Hier kunt u bovendien heerlijke authentieke Indische gerechten vinden, zoals rendang, gado of saté. Ook voor een lekker tussendoortje bent u hier aan het juiste adres: bij de stands op het terras vindt u snacks als loempia’s, saté, kip lemper of bami en nasi goreng.

Exotische Indische nachtmarkt
De Pasar Malam bestaat uit tientallen stands met zeer uiteenlopende, vaak typisch Aziatische producten en is te vinden in de Bush en in de overdekte gang bij de uitgang van de Ocean en richting de Safari. Hier kunt u terecht voor de beste sambal in tientallen verschillende soorten, verse kroepoek of gedroogde tropische vruchten en noten. Maar natuurlijk zijn er ook prachtige Indische stoffen te vinden, handgemaakte lampen, houtsnijwerk en allerlei sieraden en kleding.

Kijkjes achter de schermen
Ook de Burgers’ gidsen doen hun best om u tijdens de Pasar Malam in de Bush het park op zijn best te laten beleven! Een aantal activiteiten en infotafels in de Ocean, de Rimba en in de Mangrove start zelfs al om 14.00 uur. Vanaf dan kan ook voor het goede doel – ons Belizeproject – in de Desert chocomel of glühwein worden gedronken. Neem vanaf 16.00 uur een kijkje in de olifantenstal, de zebrastal of bij de Ocean achter de schermen. Ook hier staan gidsen paraat; vaak met bijzondere objecten aan infotafels om u meer te vertellen! Terwijl de activiteiten in de Mangrove en de Rimba al om 16.30 uur stoppen, wanneer het donker wordt en delen van het park worden afgezet voor publiek, gaan de gidsen op de andere locaties door tot een half uur voor sluitingstijd!

Kom ook naar de Pasar Malam in Burgers Zoo!