Menu
Dagje Uit / Gelderland

Nederlandse Wijnfeesten 2014

Wijn, wijnbouw en feest. Proef en geniet ervan in Wijndorp Groesbeek. Achter de schermen wordt gewerkt aan de achtste editie vol met verrassende wijnen en spijzen, sfeervolle muziek en mooie momenten.

26, 27, 28 september 2014

Het programma van 2014 bestaat uit:

Internationale wijnmarkt & Open Wijngaarden
op zaterdag en zondag van 13.00 tot 19.00 uur

Proeverijen voor Vrienden van de Wijnfeesten. U wordt al Vriend voor € 10,- (geldig voor 2 dagen) en ontvangt dan een proefglas, een lot voor een Europese wijnreis, een Groesbeekse Wijn-fiets-route, een bonnenboekje met kortingen en aanbiedingen, u kunt gratis gebruik maken van de pendeldienst en meer. Indien u een wijnworkshop boekt, wordt u tevens Vriend van de Wijnfeesten en geniet u van de bovenstaande voordelen.

Kaarten online te bestellen .

Wijnworkshops op zaterdag- en zondagmiddag div. tijden

Proeven van en praten over wijnen uit Servië, over de verschillen Sauvignon’s in de wereld, en natuurlijk over wijnen uit ons eigen Nederland. (Kies uw themaworkshop. Natuurlijk met wijnproeverij!) Er is ook een workshop Port en chocolade!

Er zijn verder in het centrum en in de wijngaarden veel activiteiten voor jong en oud, voor wijnliefhebbers en feestgangers. Indien u een wijnworkshop boekt, bent u tevens Vriend van de Wijnfeesten en ontvangt u het proefglas, het bonnenboekje, een gratis Groesbeeks wijntje, het lot waarmee u kans maakt op de Europese wijnreis en gebruik kunt maken van de pendeldienst. Een wijnworkshop inclusief Vriendenkaart kost € 20,- in de voorverkoop en € 25,- aan de kassa. The workshop Port & Chocolade kost resp. € 25,- en € 30,-.

Kaarten online te bestellen.

Nederlandse topband NITSkomt naar the Dutch Mountains op vrijdagavond van 21.00 tot 01.00 uur.

Swingende opening van de wijnfeesten. Avondvullend concert van de 40 jaar jonge Nederlandse band NITS. De groep is vooral bekend onder de ‘oudere jongere’ en scoorde hits met nummers als Nescio, In The Dutch Mountains en J.O.S. Days. Ondanks (of misschien juist dankzij) een imposant oeuvre van 25 totaal van elkaar verschillende albums is de groep niet in een hokje te stoppen. Vele invloeden uit de muziek, kunst, het dagelijks leven en hun vele reizen maken het Nits-geluid volstrekt uniek.

De Nits oogsten in zowel binnen- als buitenland nog steeds lof met hun platen en optredens. In mei speelden zij hun uitverkochte jubileumconcert in Haarlem. Voordat zij naar Groesbeek komen, reizen ze o.a. af naar Zwitserland voor optredens in Basel en Zürich.

Het concert is te combineren met een wijnworkshop in een Groesbeekse wijngaard of sportieve, culturele of muzikale workshops en een diner waarbij wordt gezorgd dat bezoekers op tijd zijn voor het concert van NITS.

Streekmenu op zaterdag en zondag om 13.30 en 17.30 uur
Streekkok en zijn kookteam bereiden op de wijnmarkt een 2-gangen streekmenu. Vrienden van de Wijnfeesten kunnen voor €17,50 aanschuiven. (Aan de kassa €22,50 indien beschikbaar. ) Combineer het streekmenu met een lekker wijntje dat u op de wijnmarkt uitzoekt uit de 200 soorten uit binnen- en buitenland.

80’s & 90’s party met livemuziek van The B Machine op zaterdagavond van 21.00 tot 01.00 uur
The B Machine staat op zaterdagavond op het podium van De Nederlandse Wijnfeesten Groesbeek. De 11-koppige formatie weet van elk optreden een geweldig feest te maken met hun repertoire van disco, funk and soul & a little bit of rock and roll. In 2013 was The B Machine ook van de partij. Op veler verzoek maken zij er ook deze editie weer een swingende party van. Swingt u mee?

Het Verwenplein wordt Jills Event op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur
Het Dorpsplein in het centrum wordt Jills terrein. Jill nodigt je uit om met haar mee te genieten van het leven, met massages, mode, mooie producten en leuke muziek. Even aandacht voor jezelf. (Gratis toegang.)

Wilt u meer weten over de Nederlandse Wijnfeesten?