Menu
Nijmegen

Ontdek Nijmegen

Binnenkort een dagje naar Nijmegen gepland? Goed plan! Deze historische stad heeft heel veel leuke plekjes. Een dagje shoppen, erop uit gaan en de dag afsluiten op een terrasje, je kan je hier de hele dag vermaken. Ik heb de leukste hotspots op een rijtje gezet voor jullie.

3 x de beste restaurants in Nijmegen

  1. Wally

Als je van hamburgers houd ben je hier aan het juiste adres. Wally verkoopt namelijk de lekkerste hamburgers van Nijmegen. Wally maakt zelf verse briochebroodjes en heeft ook vegetarische opties. Ook maakt dit restaurant heerlijke homemade limonades. Zeker de moeite waard om in dit restaurantje je shop dag af te sluiten.

    2. Ultimo restaurant en wijnbar

Houd je van een lekker wijntje bij het eten? Dan ben je bij Ultimo aan het juiste adres!  Je bestelt hier een drie gangen menu voor een vast bedrag. De kaart is uitgebreid met voor ieder wat wils. Laat je verrassen door de prachtige gerechten en de verschillende wijnen.

    3. Plan A

Dit is een nieuw restaurant in Nijmegen. Een plek in Nijmegen-West waar je vrienden kunt ontmoeten, lekker kunt werken en je kunt hier heerlijk eten. Overdag is deze plek een werkomgeving en in de avond kan je hier gezellig borrelen met vrienden. Op de menukaart vindt je versgebakken pizza´s en heerlijke borrelhapjes. Hier kan je je werkdag afsluiten en bijkletsen met vrienden onder het genot van een cocktail!

  

 

 

 

3 x de leukste winkels om te shoppen

 

We kennen natuurlijk allemaal de Zara en de H&M, de standaard winkels in elke stad. Super leuk om naartoe te gaan, maar deze lokale winkeltjes mag je echt niet missen.

  1. Bob & Bill

Een conceptstore met kleding, sieraden en accessoires. Deze winkel is ontzettend leuk gestyled.  Je bent hier aan het juiste adres voor ontzettend leuke gifts.

    2.  Mood Conceptstore

Deze geweldige winkel is minimalistisch ingericht met labels als Studio Ruig en Vagabond. Hier vind je een uniek mix van producten. Kleding, schoenen, sieraden, accessoires en interieur, maar dan in een andere stijl dan dat we gewend zijn. Zeker een aanrader om even een kijkje te nemen.

    3. 512

Als je hier naar binnenloopt krijg je een wauw-moment en zou je de hele winkel leeg willen kopen. In deze unieke winkel vindt je een theebar, een plantenwinkel en een fashionstore met eigen ontwerpen. Voor de sieradenliefhebbers hebben ze hier ontzettend leuke sierraden waar je niet langs kunt lopen zonder iets te kopen.

3 x leukste dingen om te doen

  1. Uitwaaien langs de Waalkade.

Dit is een unieke plek in Nijmegen. Vooral bij de zonopkomst en zonsondergang is het heel mooi om hier te zijn. Je kunt hier lekker ontspannen, want je bent even weg uit alle drukte. Krijg je dorst tijdens het wandelen? Geen probleem, want ook hier zijn er terrasjes te vinden. Met een uitzicht van voorbijvarende schepen kan je genieten van een lekker drankje. 

     2.  Wandelen in de Ooijpolder

Houd je van wandelen in de natuur? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Nijmegen wordt ook wel de wandelstad van Nederland genoemd (denk aan de Nijmeegse Vierdaagse). Vanaf de Waalkade loop je langs de uiterwaarden van de Waal in de Ooijpolder. Een mooi stukje natuur voor onze natuurliefhebbers.

     3.  Huur een fiets

Ben je geen wandelliefhebber? Wees niet getreurd, want Nijmegen is ook leuk te ontdekken op de fiets. Bij de VVV zijn verschillende fietsroutes beschikbaar. Trap die pedalen maar in en ONTDEK Nijmegen!