Menu
Gelderland / Nijmegen / Oost Nederland / Stedentrips

Nijmegen, de oudste stad van Nederland

Nijmegen is geschikt voor iedereen! Bezoek een van de vele musea, het Kronenburgerpark, de Waalkade met vele (eet)cafe’s met terrassen, de oudste winkelstraat de Lange Hezelstraat, de Sterrenwacht, de Nijmeegse Vierdaagse, het relaxoord Sanadome en geniet van een heerlijk diner in een van vele restaurants of de pannekoekboot. Ook zijn de vele fiets- en wandelroutes zeker de moeite waard.

Nijmegen
Nijmegen is de bruisende en oudste stad van Nederland, gelegen aan de Waal, met een uitgebreid centrum om lekker te winkelen en gezellig uit te gaan. Een stad vol historie en met een prachtige gevarieerde omgeving, met heuvels, bossen, polders en beekjes.

Er is altijd iets te doen in het bruisende Nijmegen
Dat Nijmegen een evenementenstad bij uitstek is, bewijst de Vierdaagse. De ene Nijmegenaar dompelt zich vol overgave onder in een week feestgedruis. De ander zorgt ervoor op vakantie te zijn, omdat het hem te druk is in ‘zijn’ stad. Gelukkig is er ook de rest van het jaar wat te doen in Nijmegen. Voor ieder wat wils!

Gezondheid, sport en ontspanning zijn belangrijk voor Nijmegen. De groene omgeving draagt daar zeker aan bij. Natuurliefhebbers, rustzoekers en sportievelingen kunnen terecht in stadsparken of bossen, heidevelden, polders en heuvels. En de stadsspeeltuinen zijn een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Ook voor een dagje winkelen en een avond uit biedt Nijmegen veel keus. Op een warme zomeravond is het geroezemoes op de terrasjes in het hele stadsecentrum te horen. Die Nijmeegse gezelligheid is ook ín de kroegen te vinden. Voor bourgondisch genieten bent u welkom bij diverse eetcafés en restaurants.

Avondje of dagje uit in Nijmegen
Nijmegen is bij jong en oud bekend als een gezellige stad. Met ruim 15.000 studenten lijkt het of uitgaan er tot kunst is verheven. Eerst lekker eten in een van de vele restaurants of eetcafés en vervolgens tot in de late uurtjes stappen in een bruin café, trendy kroeg of swingende disco.

Uitgaan in Nijmegen is letterlijk eindeloos. Want als u voor vier uur ’s nachts ergens binnen bent, is het aan de kroegbaas om te besluiten tot hoe laat het feest doorgaat. Maar komt u later dan vier uur, dan is de deur écht gesloten…

Ook is het mogelijk om een fantastiasch feest te organiseren in het centrum van Nijmegen. Bedrijfsfeesten of een avondje uit met collega’s, vrienden of vriendinnen? Alles is mogelijk in Nijmegen!

Bent u op zoek naar een avondje, weekendje of dagje uit in Nijmegen? Bij ons bent u aan het juist adres!