Menu
Gelderland

TijdvoordeVeluwe.nl

De Veluwe is een beboste landstreek in de provincie Gelderland en een voormalig kwartier van het hertogdom Gelre. De Veluwe is veelzijdig met prachtige natuur, vele leuke bezienswaardigheden en tal van actieve mogelijkheden die de moeite meer dan waard zijn. Hieronder hebben wij een aantal UITtips voor u vermeld!

Nationaal park de Hoge Veluwe
Een bezoek aan de Hoge Veluwe mag tijdens uw verblijf dan ook niet ontbreken. Men kan hier uren ongestoord wandelen of fietsen. U vindt er maar liefst 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller-Müller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. De Hoge Veluwe is een afwisseling van droge zandgronden, bossen, heidevelden, zandverstuivingen en oude landbouwontginningen.

De Hoge Veluwe is een park waar bezoekers nog volop ruimte en rust vinden. Men kan hier uren ongestoord wandelen of fietsen op één van de gratis witte fietsen. Er zijn veel rode lijst (bedreigde) planten- en diersoorten te ontdekken. Heeft u ooit wel eens oog in oog gestaan met een edelhert, wild zwijn, moeflon of ree? Op De Hoge Veluwe kan het!

De Apenheul
De Apenheul is uniek. Het ligt middenin het schitterende park Berg en Bos bij Apeldoorn. Er zijn 30 soorten apen en sommigen van hen lopen gewoon tussen de bezoekers door. Weer anderen wonen op een eiland of ergens anders waar je ze goed kunt observeren. Net als in de natuur ontdekken de apen constant nieuwe dingen en dat kan nog wel eens voor verassende ontmoetingen zorgen.

Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum is het museum dat zich richt op informatie over alles aspecten van (zoet) water, zoals waterhuishouding, drinkwater en waterzuivering. Het is een museum dat ook voor kinderen erg leuk is om te bezoeken. Zij leren hier spelenderwijs allemaal leuke weetjes over water. Ook mogen zij zelf allemaal proefjes doen met water.

Fietsen en Wandelen
De Veluwe, een waar paradijs voor de fietsliefhebber. Niet alleen vanwege de prachtige (eindeloze) natuur, de rust en de ruimte, de gezellige dorpen en steden. Fietsen door dit prachtige gebied is ook puur genieten dankzij een uniek ‘web’ van fietsroutes gebundeld in het fietsroutenetwerk Veluwe. Een geweldige reden om de Veluwe eens (opnieuw) per fiets te verkennen! Er zijn vele routes uitgestippeld .. en misschien ziet u nog wilde zwijnen of herten.

Bussloo – Het strand om de hoek
Midden in de stedendriehoek Deventer, Zutphen, Apeldoorn ligt het recreatiegebied Bussloo. Een recreatiegebied met alle voorzieningen voor een heerlijk dagje uit. Zwemmen, vissen, wandelen, golfen, paardrijden of duiken, het kan allemaal. De stranden nodigen uit tot een sportief potje beachvolleybal. Trek gekregen? Voor een hapje en een drankje bent u van harte welkom bij één van de zes kiosken of één van de restaurants.

Kijk voor de leukste hotels en arrangementen op de Veluwe op TijdvoordeVeluwe.nl

Redactie

Woon, werk en geniet dagelijks in Gelderland