Menu
Dagje Uit / Gelderland

Tip van de Redactie: Speel het stadsspel Sudoku in Zutphen

Uit in Zutphen met uw groep met het stadsspel Levend Sudoku. Naast puzzelen en cijfertjes staan ook leuke plekken binnen Zutphen centraal! Dus ook voor de niet- puzzelaars een uitdagend stadsprogramma.

Uit in Zuthpen met uw groep met het stadsspel Levend Sudoku
Naast puzzelen en cijfertjes staan ook leuke plekken binnen Zutphen centraal! Dus ook voor de niet- puzzelaars een uitdagend stadsprogramma.

Puzzelen door de stad Zutphen
U kent ze vast wel, de populaire Sudoku cijferpuzzels waaraan veel mensen zich op dit moment tijdens vrije minuten (soms uren) bezig houden. Horizontaal en vertikaal probeert u de cijfers 1 t/m 9 in te vullen in een rij maar per aangegeven vakje mag dit cijfer eenmaal voorkomen… Zenuwslopende taferelen levert dit soms op, vooral wanneer de moeilijkheidsgraad stijgt.

In groepsverband kunt u nu deelnemen aan ‘Levend Sudoku’. Naast puzzelen en cijfertjes staan ook leuke plekken binnen een stad centraal! Dus ook voor de niet- puzzelaars een uitdagend programma.

Speel Levend Sudoku
In groepjes gaat u op pad, gewapend met een kaart van het centrum waarop een Sudoku staat ingetekend. De getallen vindt u door het deel van de stad te bezoeken dat omlijnd wordt door 1 vakje van de Sudoku. Door het beantwoorden van een vraag in dit gebiedje vindt u het in te vullen getal. Hoe meer vragen u beantwoordt, hoe makkelijker de Sudoku wordt.

Levend sudoku

De compleet ingevulde Sudoku levert de plek op waar u de volgende Sudoku kunt vinden. Deze brengt u naar het eindpunt waar we onder het genot van een drankje afsluiten.

Benieuwd wat voorgangers van dit arrangement vinden? Dit arrangement heeft een gemiddelde van een 8,0!
“Het was voor ons een gezellig uitje. Je zag veel van de stad, plekjes die je normaal niet zou opzoeken. de begeleiding was top! goede interactie. Wel vonden we het jammer dat het eerste deel wat kort was. Ondanks we wat later zijn begonnen denk ik dat als we op tijd waren begonnen het nog te kort was om de eerste puzzel op te lossen.”
P. Verheij geeft een 8.

“De tijd van 1 uur per Sudoku is erg krap. Ondanks dat hebben wij genoten van het hanzestadje Zutphen.”
Janny Willemstein geeft een 8.

Bent u ook op zoek naar een leuk Stadsspel met uw groep? Boek dan nu het Levend Sudoku in Zutphen.