Menu
Dagje Uit / Gelderland

Vier de Herfstvakantie op Paleis het Loo: Kunst & Kids

Kunst & Kids: een combinatie van ontdekken, zien en vooral doen! Dat kan in de herfstvakantie van 17 tot en met 25 oktober tijdens de Rabo Museumkidsweek op Paleis Het Loo. Kinderen van 5 tot en met 11 jaar krijgen de kans onder begeleiding een speciale ‘Paleisreis’ te maken. Daarnaast zijn er nog meer leuke kinderactiviteiten om te speuren en spelen.

DOEN JULLIE MEE?
Ieder jaar krijgen mensen die iets goeds voor anderen hebben gedaan tijdens de ‘lintjesregen’ een lintje uit naam van de Koning. Het geven van lintjes bestaat al heel lang, de lintjes gaan terug tot aan de tijd van de Ridders: de Ridderordes. De Paleisreis in de herfstvakantie vindt plaats in het Kanselarijmuseum waar speciale kindervitrines worden ingericht met bijzondere lintjes en ordes.

Werkblad-medaille-maken_uitsnedeTijdens de speciale kinderrondleiding worden er leuke weetjes en spannende verhalen over ridders en lintjes verteld. Bijvoorbeeld waarom het dappere hondje Ricky een lintje kreeg! Na de rondleiding gaan ze zelf een lintje knutselen.

De kinderen gaan zonder ouders op Paleisreis en het duurt ongeveer een uur. Dat geeft u de mogelijkheid om even rustig een tentoonstelling te bezoeken of van een kop koffie te genieten in een van de restaurants! Deelname aan de Paleisreis is gratis, kinderen hebben alleen een geldig entreebewijs nodig.

Graag ontvangen wij uw aanmelding voor de Paleisreis twee werkdagen van tevoren. Aanmeldingen voor het weekend worden tot vrijdag 17.00 uur verwerkt. Na uw aanmelding ontvangt u van ons aanvullende informatie en een bevestiging of het gewenste tijdstip mogelijk is. Als er nog plekken vrij zijn, kunt u op de dag zelf ook nog aanmelden (de begeleider staat bij het meeting point voor het paleis).

SPEUREN & SPELEN
Er is voor kinderen van alles te doen op Paleis Het Loo. In het paleis kan een spannend avontuur worden beleefd met ‘Willem Nul’, het paleisspook van de kinderaudiotour. Daarnaast zijn er voor diverse leeftijden speurtochten met de koninklijke honden Hector, Cricket en Antoinette. Buiten is Speelpaleis Het Loo de plek om te klimmen, klauteren en glijden. De naastgelegen Prins Hendrik Garage heeft ook een speel- en tekentafel. Voor een lunch of tussendoortje zijn er op Paleis Het Loo genoeg lekkernijen, zoals bijvoorbeeld de speciale high tea voor kinderen of een goed gevulde lunchbox in de vorm van een gereedschapskistje.

Wilt u zich ook opgeven voor de Paleisreis?