Menu
Arnhem / Gelderland / Stedentrips

Arnhem, de stad met vele mogelijkheden

Uitjes in Arnhem
Arnhem, de bruisende hoofdstad van Gelderland waar altijd wat te beleven valt! Winkelen, uitgaan, actief bezig zijn of toch liever naar een grote attractie, een museum of een evenement? In Arnhem is het allemaal geen probleem. Door de grote verscheidenheid aan natuur en cultuur is er van alles te beleven en zo wordt een bezoek aan Arnhem voor iedereen een onvergetelijk avontuur.

Als u aan Arnhem denkt, denkt u aan…
Burgers’ Zoo, Arnhem Fashion, de Trolley bussen, Introdans, het Nederlands Openluchtmuseum,People of the Labyrinths, het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, het Nederlands Watermuseum en ArtEZ hogeschool voor de kunsten.Hiernaast zijn de bijzondere evenementen als Arnhem MOde Biënnale, World Statues en het sprookjesfestival ook kenmerken van de stad Arnhem. Bovendien ligt arnhem midden in een spraakmakende groene omgeving, met aan de ene kant het uiterwaardgebied en aan de andere kant de veluwe. Verder moet niet vergeten worden dan Arnhem een bruisende winkelstad is, die is uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland.

Weekendje weg in Arnhem

Weekendje naar Arnhem? Er zijn genoeg hotels in Arnhem waar u kunt overnachten na een voetbalwedstrijd of concert in het Gelredome, voor een romantisch weekendje weg met z’n tweeën of na bijvoorbeeld een avondje stappen op de Korenmarkt dat in de directe omgeving van Arnhem bekend staat. Ook is Arnhem een leuke stad om lekker te shoppen met vriendinnen om daarna op de Korenmarkt te genieten van een high tea of een geheel verzorgd diner. Daarna overnachten in één van de hotels die dichtbij het centrum liggen en je weekendje weg is compleet!

Historie van de stad Arnhem
De hoofdstad van Gelderland heeft een bewogen rijke geschiedenis. Deze is terug te vinden in een aantal monumentale gebouwen in de stad, welke erg de moeite waard zijn om eens te bezichtigen. Denk hierbij aan de Grote- of Eusebiuskerk, die ver over de stad uittorent, het Maarten van Rossumhuis, het Presickhaeffs Huys, de Sabelpoort, de 40 middeleeuwse kelders, die onder een van de winkelstraten in oude glorie zijn gerestaureerd en met elkaar verbonden, laten u zien hoe het er vroeger onder Arnhem uitzag.

Mode
Arnhem staat al jaren in de top 10 van winkelsteden van Nederland. U vindt u er een diversiteit aan grote winkelketens en kleine modezaken. Arnhem biedt op winkelgebied voor elk wat wils. Op veel verschillende gebieden is Arnhem verbonden met mode. Met modeacademie ArtEZ en tal van bekende merken en ontwerpers zoals G-sus, Humanoid, Viktor & Rolf en People of the Labyrinths is Arnhem een aantrekkelijke stad als het gaat over mode. Arnhem ademt mode en dat is terug te vinden in de verschillende modezaken in Arnhem.

Musea
Het aanbod van musea in Arnhem is erg groot en divers. Er zijn onder andere musea op het gebied van kunst, water, wijn en historie. En niet te vergeten het aanbod van topattracties zoals Burgers’ Zoo en het Nederlands Openluchtmuseum! Uw dag, avond of weekend in Arnhem mag absoluut niet eindigen zonder een bezoek aan de Korenmarkt; hèt bruisende uitgaanshart van Arnhem.
Dus of u nu houdt van winkelen of uitgaan, wandelen of fietsen, het bezoeken van grote attracties of lekker actief bezig zijn; Arnhem heeft alles in huis om uw verblijf tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken!

Parkenstad
Arnhem kan met recht een parkenstad worden genoemd. De Gelderse hoofdstad telt dertien prachtige parken. Sonsbeek is ongetwijfeld het bekendste park, op slechts vijf minuten lopen vanaf het NS-station en het centrum van de stad. Men noemt Sonsbeek ‘de parel in de Veluwezoom’. In het park wordt elke zomer vanaf einde mei tot einde augustus op zondagmiddagen Park Open georganiseerd, een serie van gratis culturele festivals met theater, muziek en dans. In augustus wordt de serie afgesloten met een vierdaags festival: de Sonsbeek Theater Avenue.

Waterwandelingen
In Arnhem-Zuid zijn door het Waterservicepunt Arnhem in 2006 voor twee markante plekken met veel water speciale waterwandelingen ontwikkeld: bij de zuidelijke Immerlooplas en in de wijk Elderveld. Beide wandelingen kunnen ongeveer binnen anderhalf uur afgelegd worden en geven een goede indruk over wat er zich in en rond het water zo alles afspeelt

Avondje Uit
Met een avondje uit maakt u uw bezoek aan Arnhem helemaal compleet. Eerst een heerlijk diner in een van de restaurants, dan een bezoek aan de bioscoop, gezellig naar een café op de Korenmarkt. In Arnhem zijn er vele mogelijkheden om een avondje plezier te hebben. Ook zijn er verschillende leuke groepsuitjes te boeken met uw collega’s, vrienden, voor een vrijgezellenfeestje of een familieuitje. Volg met vriendinnen een burleske workshop of ga voor het vrijgezellenfeestje paaldansen om daarna de ultieme weddingquiz te doen!

Groepsuitje in Arnhem
Arnhem leent zich perfect voor een groepsuitje. Ook in de nabije omgeving zijn er verschillende geschikte arrangementen voor uw groep! Bent u op zoek naar een groepsuitje in de stad of wilt u juist genieten van de natuur en avontuurlijke dingen doen? Dit is allemaal mogelijk in Arnhem en in de groene omgeving.