Menu
Actief uit / Fietsen / Gelderland / Oost Nederland / Overijssel

Fietsen in Oost-Nederland

Heerlijk fietsen door de Gelderse Veluwe  of langs de Hunnenbedden in Drenthe. Het zijn slechts twee van de vele mooie plekjes, gebieden, steden en regio’s die Nederland te bieden heeft. Ons land is het fietsland bij uitstek en als u daar nu nog niet van overtuigd bent komt u daar al fietsend snel achter. Voor de op en top fietservaring kunt u kiezen voor een fietstocht maar ook een fietsvakantie behoort tot één van de vele mogelijkheden. In dit artikel nemen we de provincies in het Oosten van ons land eens goed onder de loep.

Fietsen in Drenthe
Drenthe is één van dé fietsprovincies van Nederland. Door zijn kilometers goed onderhouden fietspaden door bos en heide kunt u hier vele dagen doorbrengen. Doordat het grootste gedeelte van de provincie Drenthe tussen de 10 en de 20 meter boven NAP (Nationaal Amsterdams Peil) ligt zijn er weinig grote hoogteverschillen. Drenthe bestaat voor het grootste gedeelte uit keileem dat is afgezet in de voorlaatste ijstijd. Om hier een impressie van te krijgen is het zeker een aanrader om de Hondsrug in het noordoosten van Drenthe te bekijken. Deze unieke zandrug is ruim 70 kilometer lang en is gemiddeld 20 meter hoog. Naast de Hondsrug zijn ook de Havelterberg en de vele Veengebieden zeker de moeite waard om te bekeken.

Fietsen in Gelderland
Als Drenthe genoemd wordt als fietsprovincie kan Gelderland natuurlijk niet achterblijven. De grootste provincie van ons land kent vele natuurgebieden zoals de Veluwe en Montferland die bekend staan om het vele fietsverkeer dat er jaarlijks een kijkje komt nemen. Alles wat de Nederlandse natuur te bieden heeft vindt u in Gelderland. Kiest u voor een dagje fietsen op de Veluwe dan is de kans erg groot dat u verschillende soorten dieren tegen komt. Denk hierbij aan Schotse Hooglanders, herten en wilde zwijnen. Ook beschikt Gelderland over een grote hoeveelheid molens, kastelen, paleizen en prachtige beekjes. Al met al is er voor iedere fietsliefhebber wel iets moois te zien in de provincie Gelderland.

Fietsen in Overijssel
Als u Drenthe en Gelderland al helemaal hebt uitgeplozen is Overijssel de volgende provincie waar u absoluut een bezoek aan moet brengen. Overijssel bestaat uit een met riviertjes en beken doorsneden zandgrondgebied. Ook staat Overijssel bekend om haar afwisselende landschap en grote hoeveelheid aan plant – en diersoorten. Een van de bijzondere plekjes die u beslist moet bezoeken is Giethoorn dat ook wel het Venetië van Nederland genoemd wordt of Nationaal Park de Weerribben. Naast Giethoorn en De Weerribben is ook Zwolle, wat tevens de hoofdstad is een aanrader. Als u dan nog niet genoeg gezien heeft is ook Haaksbergen zeker de moeite waard.

Ontdek Nederland op de fiets!

Redactie

Woon, werk en geniet dagelijks in Gelderland