Menu
Dagje Uit / Gelderland

Nostalgische Kermis in het Openluchtmuseum

Van 20 mei t/m 5 juni is de nostalgische kermis weer te gast in het Openluchtmuseum. Er is een ouderwetse schietbaan, een schitterende zwanenzweefmolen (1928), een bootjesmolen, een schiettent, de tunnelbaan en de ‘altijd prijstent’. Natuurlijk ontbreekt ook de snoepkraam niet.

DE PRIJS IS 1,50 PER RIT, 5 EURO VOOR 4 RITTEN EN 10 EURO VOOR 10 RITTEN
Van 20-05-2017 tot 05-06-2017
10:00 – 17:00 uur

Zwanen Zweefmolen
De nostalgische Zwanenmolen komt uit 1928 en is zeer uniek door zijn Art-deco-stijl beschilderingen die in die tijd bijna nergens te zien waren. Ook de twee prachtig uit hout gesneden zwanen zijn zeer uniek.

De molen werd gebouwd in Nederland door de familie Leenaard uit Heusden, met de bijnaam “De Muk”. De Zwanenmolen is ook tot 1980 in deze familie gebleven. In dat jaar is ze gekocht door de familie Duijts / Eckelboom uit Rumpt. De Zwanenmolen had 20 jaar stil gelegen en is vervolgens prachtig gerestaureerd. Het is nog steeds een gezellige familieattractie.

Bootjesmolen
Deze Bootjesmolen is in de jaren ’30 van de vorige eeuw gemaakt in Laren, vlakbij Antwerpen (België). Hier heeft hij ook een aantal jaar gereisd en kwam in de jaren ’50 naar Nederland. Zijn eerste Nederlandse kermis was in Putten.

Deze bootjesmolen heeft 4 golven waardoor het lijkt of de kinderen op zee zitten. De 12 verschillende bootjes geven aan ieder kind een eigen ervaring. Die kunnen dan lekker hun fantasie kwijt in deze fraaie nostalgische bootjesmolen.

Klik hier voor meer informatie over de Nostalgische Kermis in het Openluchtmuseum.