Menu
Fietsen / Gelderland

Rhedense Fiets4Daagse

DIEREN – In 2015 vindt de 19e editie van de Rhedense Fiets4Daagse (RF4D) plaats. De start is op woensdag 12 augustus en de finish is zaterdag 15 augustus. Inschrijven kan op www.fiets4daagserheden.nl. Bij inschrijving voor 1 augustus geldt een voorinschrijfkorting van 10%.

Deelnemen kan één of meer dagen.
Elke dag zijn er routes van 30, 50 en 80 km door het afwisselende landschap van de gemeente Rheden en omstreken. Fietsers kunnen natuurlijk alle dagen meedoen, maar één of twee dagen meefietsen kan ook. Recreatief van de omgeving genieten staat bij de Rhedense Fiets4daagse centraal. De tochten zijn duidelijk uitgepijld en deelnemers ontvangen een routebeschrijving en folder met onder andere voordeelcoupons van sponsors onderweg.

Starten tussen 9 en 11 uur.
Start en finish zijn zoals vertrouwd bij Grand Café Theothorne in Dieren, al jaren partner van de RF4D. De start is tussen 9 en 11 uur en de stempelpost bij de finish is open tot 17.30 uur. Rond Theothorne zorgt de organisatie elke dag voor muziek en gezelligheid. Op zaterdag doen de fietsers komend van het pontje uit Bronckhorst Dieren-Zuid het terrein van de Zomerfeesten aan de IJssel aan.

Zaterdag 12 augustus Kindertocht.
Alle scholen hebben vakantie als de RF4D plaats vindt. Voor ouders met jongere kinderen wordt op de zaterdag weer de Kindertocht van 15 kilometer georganiseerd. Ook dit jaar hebben we weer leuke kinderactiviteiten onderweg.

De dagtochten.
Vanuit Dieren kan iedere fietsdag genoten wordt van een ander landschap:

  • Hooilandentocht (woensdag 12 augustus): de fraaie route slingert langs dorpen die liggen in de vallei van de IJssel, langs weilanden en bospartijen aan de oostzijde van de Veluwe.
  • Veluwetocht (donderdag 13 augustus): in het door gletsjers opgestuwde landschap genieten van de natuur in het Nationale Park Veluwezoom en oude dorpen in de gemeente Rheden.
  • Liemers- en Montferlandtocht (vrijdag 14 augustus): vol afwisseling door historische dorpjes en stadjes in Oost Gelderland, waarbij de fietsers van de 80 km route zelfs stempelen in Duitsland.
  • Achterhoektocht (zaterdag 15 augustus): veel bossen en landgoederen, fraaie kastelen en pittoreske dorpjes. Vanuit het kleinste stadje van Nederland met het pontje naar de finish.

Einde van de Rhedense Fiets4daagse is in zicht.
Deelnemers zijn tevreden en waarderen het evenement een 8. Desondanks neemt het aantal fietsers dat vier dagen meefietst al jaren af en marktonderzoek laat zien dat dit verder zal doorzetten. Omdat daarnaast het vinden van sponsors, bestuursleden en vrijwilligers steeds moeilijker is, komt het einde van de Rhedense Fiets4daagse in zicht. Het bestuur hoopt in 2016 nog het vierde lustrum te kunnen vieren. De 20e editie van de Rhedense Fiets4daagse zal dan de laatste zijn.

Wilt u meer weten over de Fiets4Daagse in Rheden?