Menu
Gelderland

Hoge Veluwe Museum Arrangement

De Veluwe heeft zoveel te bieden dat 3 dagen misschien nog wel te kort zijn. Kom heerlijk een weekendje vertoeven in het groene hart van de Veluwe, lekker fietsen, wandelen, er zijn zoveel recreatiemogelijkheden!

Fietsen en wandelen
De Veluwe is een fantastisch fiets- en wandelgebied. Wellicht wel het mooiste wandel- en fietsgebied van Nederland. De afwisselende landschappen zoals bos en heide, de rust en ruimte, maar ook de bijzondere cultuurgeschiedenis maken wandelen en fietsen op de Veluwe eindeloos! Ga onder begeleiding van de boswachter struinen over het Kootwijkerzand met behulp van een GPS, volg een wandelroute van papier of doe mee met een Nordic-walking tocht, een actieve manier van wandelen. Het Fietsroutenetwerk Veluwe wijst u door middel van knooppunten de weg door het gebied. Vanuit heel Nederland is de Veluwe makkelijk en snel bereikbaar per trein of auto. Parkeer de auto op een P-Veluwe, en geniet vanaf dit punt van wandel- en fietstochten door de Veluwse natuur, bossen en heidevelden.

Musea
Kom naar de Veluwe voor een bijzonder, uniek of juist heel toegankelijk museum. De Veluwe kent zelfs een aantal voor Nederland unieke musea. Of bekijk een unieke collectie / de unieke collecties in een van de oudheidkamers, kastelen en monumenten. Ook kinderen vermaken zich prima. In een aantal musea mogen kinderen overal aan zitten en lekker zelf alles ontdekken met ogen, oren, reuk en tast. Ook voor een gezin of familie is een museumbezoek zeker de moeite waard.


Sport en Actief

De Veluwe is uitermate geschikt voor sportieve activiteiten doordat er onder andere veel recreatieplassen, zeil en surf scholen, ijsbanen en buitensporten zijn. Op de Veluwe kun je deze sportieve activeiten met het hele gezin beoefenen, waardoor het een gezellig dagje uit wordt.
Er zijn verschillende bedrijven die buiten-activiteiten organiseren waaronder mountainbiken, klimmen in het klimbos, klompvaren, ballonvaarten. Kortom; allemaal activiteiten om je grenzen te verleggen.
Wanneer het weer slechter is zijn er tevens voldoende mogelijkheden om binnen-activiteiten te verrichten op de Veluwe. Er is zelfs een bewegingsstudio beschikbaar waar je heerlijk binnen kunt sporten.

3 dagen naar de Hoge Veluwe?

Redactie

Woon, werk en geniet dagelijks in Gelderland